Resort design

The modern wood-built hotel lives in genuine respect of its surroundings, environment and nature, which is reflected throughout all its areas. The design hotel in South Tyrol Built entirely based on ecological principles.

Large glass elements with triple glazing protect against the weather conditions on the mountain, combined with natural stone, silver quartzite and clay. The design gives rise to a unique resort that creates an experience unmatched by other resorts both locally and globally.

Small resort design ideas

The resort is also designed to conserve, protect and celebrate the local flora and fauna, with specific selection of plants species carefully planned to showcase the region's biodiversity. The materials used also reinforce this impression: larch trees around the hotel, larch wood as a construction element that is untreated outside and left natural inside. This system of water channels within the resort further enhances the backwater experience in the region and allows for water based connectivity within the entire resort while framing the context outside. The whole of the building is constructed out of renewable resources: wood and glass create warmth and at the same time allow for magnificent views into the distance over the surrounding area. Although the vigilius mountain resort is situated in a very exposed location, the heating requirements at this design hotel in South Tyrol are extremely low thanks to the building shell and construction. At the land-side a provision for electric carts to ferry the residents is provided as well as a bicycle for each guest. The guest villas are envisioned as a series of contemporary eco pavilions set within a large water garden. All villas are designed to be accessed by land or water. It gently nestles into the surrounding landscape like a fallen tree and opens up the view onto ancient larch trees and the unique mountain scenery of the Dolomites — inconspicuous architecture where comfort and design blend together harmoniously. Right from the start it was clear that the design hotel with A-class ClimateHouse certification was to be heated using biomass. By being environmentally conscious with ground breaking architecture and landscape strategies, this is intended to be a benchmark development. A bespoke arrival experience involves each guest arriving on customized traditional Kerala houseboats, while getting a flavor of the local fishing culture and the magical back-water landscape. Accommodation include master bedroom suites, guest suites, dining, seating and relaxation areas ensconced in a private garden and centered around a private swimming pool. Each villa offers the option for residents to jump from their own private pool to the larger recreational water body that is planned to look and feel like a natural stream or river. This natural landscape character will create a unique sense of place for the resort, and at the same time respond in a sensitive and responsible manner to the delicate ecosystem of the Kerala backwaters.

A wellness village set in a 7, sqm land area includes a unique spa set within a water garden and connected to a library, yoga pavilion, fitness center and individual spa villas. This natural landscape character will create a unique sense of place for the resort, and at the same time respond in a sensitive and responsible manner to the delicate ecosystem of the Kerala backwaters.

Located on an island in Lake Vembanad one of the largest freshwater lakes in India ,the resort is planned around the central theme of the backwaters and its unique local landscape - a lush, verdant, tropical landscape synonymous with the backwaters of Kerala.

eco resort design concept

Each villa is envisioned to be designed using locally sourced materials and constructed by local craftsmen in a contemporary modern architectural style with lush interiors using recycled wood, stone columns, doors and windows of a traditional Kerala vernacular. The villas are clustered in different configurations, with one of the typical clusters centered around a courtyard with water features connecting it to the main water channel.

The entire island is now a system of land strips alternating with water channels, overgrown with wild grasses and a canopy of swaying coconut palms, creating a unique landscape environment. Optimised combustion with effective flue gas filtration makes for minimal pollutant emissions.

At the land-side a provision for electric carts to ferry the residents is provided as well as a bicycle for each guest. The island was originally reclaimed using a system of dikes and levees to facilitate rice cultivation.

small resort design ideas
Rated 6/10 based on 95 review
Download
Best Resort design images in